• »
  • VESTI »
  • NOVOSTI »
  • Beograd sedmi najjeftiniji grad Evrope za mlade putnike
Beograd sedmi najjeftiniji grad Evrope za mlade putnike
25.03.2014.

Beograd se našao na sedmom mestu najjeftinijih evropskih gradova za mlade putnike sa skromnim budžetom, prema analizi američke medijske kuće Ej-Bi-Si njuz ( ABC news).
"U Beogradu nećete naći mnogo atrakcija za koje ćete plaćati ulaz, ali ćete naći živ i interesantan urbani centar sa aktivnim noćnim životom i primamljivim cenama", navodi američka televizija, dodajući da je u srpskoj prestonici dan moguće provesti sa budžetom od 27 do 30 dolara.

Poredeći cene noćenja u hostelu, tri "budžetska" obroka i dve karte u gradskom prevozu dnevno, Ej-Bi-Si je sačinio listu mladima najpristupačnijih evropskih gradova na čijem čelu je prestonica Rumunije.

Najjeftiniji evropski grad za putnike "na budžetu" je Bukurešt, koji "definitivno nije najlepši rumunski grad, ali se u njemu dnevno može proći sa 23,38 dolara", navodi američka televizija.

Na drugom mestu nalazi se bugarska prestonica Sofija, koja je ocenjena kao "veoma prijatan grad, koji pruža dobrodošlicu inostranim turistima", i u kom će vam dnevno biti dovoljno 24,43 dolara.

Treći najjeftiniji grad je poljski Krakov, za koji Ej-Bi-Si tvrdi da ga treba posetiti pre nego što tražnja podigne cene kao u Pragu i Budimpešti. U Krakovu dan možete provesti sa 25,06 dolara.

Sledeće na listi je Sarajevo, gde su u dnevne troškove od 25 do 26 dolara uključena i tri "jeftina, lokalna piva", navodi Ej-Bi-Si, dodajući da je Sarajevo "još jedan divan grad koji pokušava da privuče turiste".

Peti na listi američke televizije je Kijev, gde se dan može provesti za 26 dolara, iako je snalaženje u njemu donekle otežano za turiste koji ne znaju ruski ili ukrajinski.

Šesto mesto, sa takođe 26 dolara po danu, zauzima letonska prestonica Riga, u kojoj su hosteli posebno povoljni.

Nakon Beograda, na osmom mestu najjeftinijih gradova našla se Budimpešta, gde dan košta 31,49 dolara. "U Budimpešti možete posetiti brojne zamkove i katedrale, a termalne banje dovoljno su jeftine čak i za bekpekere", navodi Ej-Bi-Si.

Sledeći grad u kom je moguće jeftino proći je Varšava, za koju je dovoljno 35,78 dolara. Poljska prestonica postaje sve popularnija, iako brojni turisti radije biraju Krakov.

Deseto mesto na listi pripalo je Zagrebu, koji turisti često zaobiđu da bi posetili popularne gradove na hrvatskoj obali, navodi američka medijska kuća. Za Zagreb je, međutim, dovoljno 38,95 dolara dnevno, što je prilično jeftino za evropske standarde, pogoto u poređenju sa susednom Italijom.

Na poslednjem mestu liste nalazi se slovačka prestonica Bratislava, "do koje skoro da se može peške iz Beča" i u kojoj dan košta 40,79 dolara, navodi Ej-Bi-Si.
Prethodne vesti
CTC plovila - Novitet na tržištu
15.03.2018.
CTC plovila dolaze iz nadaleko poznate fabrike po kvalitetu, situiranoj u Poljskoj i ujedno najvecoj fabrici plovila u Evropi. CTC brend osiguraće uz odlican kv...
Saznaj više
Međunarodni sajam nautike u Dizeldorfu
03.02.2018.
Ove godine je održan  međunarodni sajam nautike u Dizeldorfu u periodu od 20-og do 28-og januara. I ove godine su potvrdili epitet najvećeg evropskog saj...
Saznaj više
Motor Boat & yachting nagrade za 2018.
23.11.2017.
Prestižni nautički magazin Motor Boat & yachting predstavio je nominacije za 2018-u godinu.Izbor najboljeg u moru konkurentnih modela je uvek težak posao, z...
Saznaj više
Merry Fisher 1095 - Užitak krstarenja
15.11.2017.
Poslednji produkt Jeanneau-a, Merry Fisher 1095 ugledaće svetlost dana na sajmu u Parizu, decembra ove godine.Pomenuti model se javio kao logično rešenje za r...
Saznaj više
Cap Camarat 9.0 WA - Inspirativan i u trendu
25.10.2017.
U Septembru je na sajmu u Kanu predstavljen novi Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA, sportski gliser porodičnog duha koji je naslednik prethodnog modela sa kojim ...
Saznaj više
Revolucionaran Suzuki 350KS
26.06.2017.
350 konjskih snaga i 12,0:1 odnos kompresije Suzukijevi inženjeri su postigli 350 KS, dok su jos uvek dizajnirali kompaktan motor. Robustan motor od 4.4 l...
Saznaj više
Keizer 42 – Predivan, praktičan i pristupačan...
27.03.2017.
Keizer 42 predstavlja jedinstvenu kombinaciju ova tri elementa. Ne postoji još jedno plovilo iz ovog segmenta koje je na bolji način spojilo ove osobine.Novi pr...
Saznaj više
39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova...
06.03.2017.
Iako „pomalo egzotičan, pomalo ekstravagantan“, Sajam nautike, lova i ribolova iz godine u godinu okuplja sve više izlagača, a ima i sve brojniju publiku. Sajam...
Saznaj više