Formula 240 Bowrider
24.09.2014.


Formula 240 Bowrider je jedan od najsvestranijih čamaca u industriji sa funkcijama i opcijama koje čine da zaboravite sve svoje probleme i omogućava vam da budete fokusirani na uživanje . Ne morate obraćati pažnju na logo na ovom brodu, a znaćete da je to Formula plovilo. Linije dizajna, boje, unutrašnje komponente i materijali visokog kvaliteta su zaštitni znak formule. Raskošne slike kombinovane sa performansama koje Formula pokušava da nametne u svim modelima, je ono što čini ovog proizvođača plovila tako popularanim. I postoji dobar razlog za to : Formula ne zapošljava kao drugi kreatori plovila različite dizajnere za pojedine delove svojih čamaca, oni dizajniraju svoje modele od trupa do palube i od pramca do krme .


Formula 240 Bowrider je savršen zato što pruža najbolju zabavu na vodi, za vodeno skijanje i kupanje.





MOTOR


Formula 240 Bowrider ima mogućnost jednog motora sa maksimalnih 370ks. Formula Vam omogućava da izabere motor Mercruiser ili Volvo Penta.


Položaj motora obezbeđuje puno prostora. Žice i creva su montirani tako da održavanje motora može da se izvede bez ikakvih problema. U motornom prostoru se nalazi automatski aparat za gašenje požara za bezbednost vozača i putnika.

Motoru se može pristupiti tako što pritiskom na dugme otvorite poklopac motornog prostora koji je ujedno i ležaljka za sunčanje.


EKSTERIJER


Formula 240 Bowrider je izgrađena od čvrste staklo plastike, ima platformu za plivanje i podlogu za sunčanje, a na zadnjem delu broda, ski pilon i wakeboard tower.


ENTERIJER


Dizajn 240 BOWRIDER otkriva da je formula napravila ovaj brod za ljude duhom mlađe. Ispod tepiha na drikere u centru je veliki ostavinski prostor za skije, daske za skijanje na vodi i mnogo drugih stvari. Prostor za skladištenje definitivno nije problem za 240 Bowrider.

Svugde možete naći prostor za odlaganje na otvorenom pramcu ili u velikom preklopnom ormariću uz podršku gasnih podizača koji obezbeđuju skladištenje bokobrana i prenosivog skijaškog pilona.


240 pruža dovoljno prostora za vas i vaše prijatelje i za vašu udobnost. Formula je obezbedila podesiva sedišta i držače za vaše piće. U plovilo se možete ukrcati uz pomoć teleskop merdevina na pramcu.

Kontrolna tabla je pregledna a Livorsi cajgeri podsećaju više na sportski auto nego na brod. Na levoj strani je digitalni merač dubine, a na desnoj strani se nalazi kompas . Muzika može da se kontroliše sa daljinskog upravljača na levoj strani od volana . Rocker prekidači kontrolišu napon i imaju svetla u kontaktu da vam pokažu ono što je tu kada ste vani noću.


Još jedna karakteristika ovog broda se nalazi ispod leve strane sedišta : Prenosivi frižider.Na krmi ima toliko mnogo prostora na ovom brodu da možete čak st postaviti. U kokpitu se nalazi radni ploča sa sudoperom od nerđajućeg čelika. Što navodi da se zapitate da li je ovo zaista Bowrider, a ne luksuzna jahta.






TEST VOŽNJA


240 Bowrider veoma dobro upravljiv. On može da dostigne maksimalnu brzinu od 46,2 mph pri obrtaju 5000 rpm i može krstariti na 22,8 mph na 3000 rpm, punog rezervoara 149 milja. Bićete zadovoljni sa ubrzanjem, jer u samo 8 sekundi brod dostiže 30 mph. Rukovanje 240 BOWRIDER je ono što se isticalo tokom testa. Savršeno glatko i precizno upravljamje bez ikakvog napora. Okrećući volan u bilo kom pravcu i brod to prati odlučno. Možete da pokušate slalom pri bilo kojoj brzini i vi i vaš putnici će se osećati bezbedno čak i tokom agresivnih manevara. Glavni razlozi koji čine ovaj brod savršenim su gaz, balans, oblik korita i čvrsta konstrukcija.


ZAKLJUČAK


240 Bowrider je najmanji Formula brod koji ima sve kvalitete koje je napravila Formula i kao takvu je uvažavaju proizvođači brodova. Ovaj brod je mali, lako se vozi i daje vam veliko zadovoljstvo pri vožnji.

I ne zaboravite, to je Formula brod i to je ono što predstavlja razliku.


Prethodne vesti
CTC plovila - Novitet na tržištu
15.03.2018.
CTC plovila dolaze iz nadaleko poznate fabrike po kvalitetu, situiranoj u Poljskoj i ujedno najvecoj fabrici plovila u Evropi. CTC brend osiguraće uz odlican kv...
Saznaj više
Međunarodni sajam nautike u Dizeldorfu
03.02.2018.
Ove godine je održan  međunarodni sajam nautike u Dizeldorfu u periodu od 20-og do 28-og januara. I ove godine su potvrdili epitet najvećeg evropskog saj...
Saznaj više
Motor Boat & yachting nagrade za 2018.
23.11.2017.
Prestižni nautički magazin Motor Boat & yachting predstavio je nominacije za 2018-u godinu.Izbor najboljeg u moru konkurentnih modela je uvek težak posao, z...
Saznaj više
Merry Fisher 1095 - Užitak krstarenja
15.11.2017.
Poslednji produkt Jeanneau-a, Merry Fisher 1095 ugledaće svetlost dana na sajmu u Parizu, decembra ove godine.Pomenuti model se javio kao logično rešenje za r...
Saznaj više
Cap Camarat 9.0 WA - Inspirativan i u trendu
25.10.2017.
U Septembru je na sajmu u Kanu predstavljen novi Jeanneau Cap Camarat 9.0 WA, sportski gliser porodičnog duha koji je naslednik prethodnog modela sa kojim ...
Saznaj više
Revolucionaran Suzuki 350KS
26.06.2017.
350 konjskih snaga i 12,0:1 odnos kompresije Suzukijevi inženjeri su postigli 350 KS, dok su jos uvek dizajnirali kompaktan motor. Robustan motor od 4.4 l...
Saznaj više
Keizer 42 – Predivan, praktičan i pristupačan...
27.03.2017.
Keizer 42 predstavlja jedinstvenu kombinaciju ova tri elementa. Ne postoji još jedno plovilo iz ovog segmenta koje je na bolji način spojilo ove osobine.Novi pr...
Saznaj više
39. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova...
06.03.2017.
Iako „pomalo egzotičan, pomalo ekstravagantan“, Sajam nautike, lova i ribolova iz godine u godinu okuplja sve više izlagača, a ima i sve brojniju publiku. Sajam...
Saznaj više