1. Jaja, krompir i luk
Premažite tankim premazom petroleja svaku od ovih namirnica. On ih štiti od vlage i drži ih svežim 28 do 30 dana.
2. Umotajte južno voće
Aluminijskom folijom zamotajte limun, limete, grejpfrut i narandže. To im produžava život do 30 dana bez frižidera.
3. Držite hladnim i suvim
Stavite šargarepu i kupus u suve, hladne prostore s dobrom cirkulacijom.
Mrežaste vreće su idealne. Očekujte da će trajati dve do tri nedelje.
4. Spremanje žitarica
Stavite pirinač i špagete u zatvorene kontejnerske posude. Napunite ih do
vrha da bude što manje mesta za vazduh. Kod pirinča, natopite pamučni
jastučić s jakim alkoholom iz žitarica i stavite na vrh pre zatvaranja
posude. Oboje bi trebalo da traju do godinu dana.
5. Premazivanje voskom
Pod uslovom da voštani premaz ostane neslomljen, sir će izdržati dugo vremena. To se odnosi na sve vrste tvrdih sireva.
6. Zamena za vege-proteine
Sojini granulati mogu biti ukusna zamena za govedinu. Koristite je za
začine špageta ili makarona i govedine. Soja je izvrstan izvor proteina
za umornu i gladnu jedriličarsku posadu.
7. Uživajte u slatkim jelima
Omiljeni pekmez ili žele trajaće duže ako ga konzervirate. Ako želite
da traju par meseci, potrudite se da izvučete vazduh iz tih slatkih
proizvoda. Jednom kada se otvori, proizvod se mora konzumirati u roku od
sedam dana.
preuzeto: naucat.com